Paul Schaaps is huisdichter Op De Valreep te Amsterdam. Hij organiseerde ook powezie-avonden in 't Blijvertje....
 
Foto
foto De Standaard
 


KOBUS CARBON


In 1979 kwam Kobus ter wereld in het Brabantse Tilburg. Na een onbezonnen jeugd ging hij richting Rotterdam om geneeskunde te studeren. Tijdens zijn studie ontwikkelde de smeulende artistieke kant van Kobus zich verder.

In 1999 begon hij als DJ plaatjes te draaien in Rotterdam en het duurde niet lang voordat hij op verschillende plaatsen in Nederland en België achter de wheels of steel te vinden was. In 2003 werd onder zijn leiding het "Enziaan DJ Team" gevormd.

In 2002 begon Kobus Carbon met het schrijven van poëzie en na enkele jaren "in de kast" te hebben gedicht, stond hij op 1 oktober 2008 voor het eerst zonder hoofdtelefoon op het podium. Kobus kon de electronica echter moeilijk achter zich laten waardoor hij er inmiddels bekend om staat om regelmatig vanaf zijn mobiele telefoon voor te dragen.

De muziek bleef Kobus echter ook bezig houden. Op 4 oktober 2008 werd i.s.m. Florian, Haans Entertainment en Subdulcis Productions de CD "Heino's Afscheidstoernee" uitgebracht met songteksten en muziek van Kobus.

Na een tijdje over de oceaan te hebben gewoond in het oude "nieuw Amsterdam" is Kobus nu weer terug in Nederland, en wie weet als nooit tevoren...

Kobus heeft diverse publicaties op zijn naam staan waaronder:

Openen op eigen Risico Uitgeverij: Lulu

Langs de oevers van de Maas Uitgeverij: Kleinood en Grootzeer

Dicht in de Buurt Zuid-Holland  Uitgeverij: Trouw

Zijn merite als performer omvat onder andere:

Dichtclub Rotterdam (maandelijks), StukaFest Rotterdam, Poetry Slam Delft, De Poëzieslag Leiden, Poetry Slam Rotterdam, KarGadoor Slam Utrecht

Voor meer info:

www.kobuscarbon.nl



*


ERIK JANSZ
(1967), een cynische melancholicus.

Hij is stedeling, bokser, dandy en dichter. Voorheen frontman van de bands Woodcock, Hedon en Oduds. Na zijn eerste bundel (1988) is er weinig van hem vernomen. Zijn werk bevat losse, bijna achteloze gedichten. Hij zoekt naar het mythische karakter van de stad Rotterdam dat hij uitwerkt in dat ene epische gedicht 'Opium Deo und die Sirenen'. Verlangen, bijna weemoed en agressie en cynisme zijn bepalende thema's. Het motto voor zijn werk:

Dit is mijn leven

Een open boek

Maar slecht geschreven

Een tomeloze buiteling door straten vol van ondergang

Een gesprek, ontmoeting duurt hier al gauw te lang

Haastig hoog, blauw strak getrokken

Langs kades en in schepen lang vertrokken

Kom dat zien


*


CHRISTA DE KONING

In de zomer van 1983 werd Christa geboren in de meest gemiddelde stad in het midden van Nederland. Vanaf het zelf kunnen vlechten van haar haren schreef zij al de moeilijkste zinnen in haar dagboek en was zij liever in haar gedachten dan in de klas.

Al snel werd de passie voor gelezen en geschreven woorden ingeruild voor de ambitie van het ‘arts-worden’. Welke zij na vele bewogen Rotterdamse studentenjaren in 2012 heeft behaald.

Na wat studentikoze amateuristische uitstapjes naar theatersport en experimenteel toneel, werd zij onder lichte drang van collega-dichter Kobus Carbon in 2011 voor het eerst het maandelijkse dichterspodium in de mooie stad Rotterdam opgeduwd.  
Sindsdien heeft zij al meerdere malen in gedicht en prozapoëzie de grens van het absurde en verdorvene opgezocht. 

‘In deze wereld waarin we al zoveel moeten begrijpen, ben ik op zoek naar een intense prikkeling zonder begrip’. Christa 2012
Poëzie doordrenkt met de eenzaamheid van deze tijd.



*


MIGUEL SANTOS
(1986) is schrijver, dichter en levensgenieter. Hij woont, werkt en studeert in Rotterdam. Afwisselend deelt hij proza, poëzie en belevingen. Zijn poëzie is door lichtelijk valse bescheidenheid nauwelijks te vinden, maar

http://miguelsantos-ms.blogspot.com/


*


VON SOLO

'Guerilla dichter en ongekroonde koning van de Schlager powezie.' 

meer info over Von SOLO vind je hier elders op onze blog:
http://nachtvandepowezie.weebly.com/1/category/von%20solo/1.html 
 
Foto
Leer ook het heel mooie beeldend werk van Hans Claus kennen....
 
Kleine Squaw is echt de moeite.
Het duurt een half uur.

'we lijken samen nu

zie je hoe klein ik ben
en hoe gebogen
hoe je hoofd de hele wereld schudt
dit is ons niet beloofd'

Vincent Van Meenen (°1989)
studeerde Acteren en Woordkunst aan het conservatorium van Antwerpen en publiceerde eerder gedichten in Op Ruwe Planken, Meander en op www.hardhoofd.com. Hij las voor op Zuiderzinnen en speelde onder meer op Theater Aan Zee en in 'Het Raam'(Lampekap/skAgEn). Tot mei 2012 hangt een gedicht ‘Blank’ van hem in het MAS. Hij is redacteur en oprichter van het literair platform www.karkas.be en won in 2012 de poezieprijs van de stad Harelbeke. In 2011 werd hij uitgeroepen tot 'Gevonden dichter' van het kunstenfestival Watou. 
Jan Dertaelen (°1989) 
is gefascineerd door het klankenscala dat de elektrische gitaar biedt. Hij zoekt de meest onverwachte geluiden en klankstructuren, om zo een vorm van soundscapes te realiseren. Hij zet zichzelf met andere woorden niet vast op het maken van melodische songs, maar kiest bewust voor het experimentele. Hij componeerde eerder al muziek voor theaterproducties zoals I don’t get it van Kris Goffin en Immens van Max Neetens. Hij realiseerde ook een voorstelling rond het oeuvre van Jean Marie Berckmans en treedt solo op. Als kers op de taart mocht hij meespelen in de symfonie Hallucination City van Glenn Branca.

In 2011 maakten ze samen de performance LIEVE NEGER onder begeleiding van Adriaan Van Aken (Braakland/Zhebildung). Hiermee traden ze onder meer op in het OPEK (Leuven), het MAS (Antwerpen), CC Luchtbal en op de Zomer van Antwerpen.


Over Lieve Neger: 
In LIEVE NEGER staan tien bezwerende kwetsbare liefdesgedichten van Vincent in schril contrast met de versterkte elektrische gitaar van Jan. Met soundscapes en eigen compositie creëren ze een auditieve trip. 

 
LinuZ is al een tijdje bezig met rappen voornamelijk freestylen wat hij van zijn 14 jaar doet dit bleef in het begin enkel bij freestyles op straat samen met vrienden en resulteerde uiteindelijk in het deelnemen van freestylebattles. in het begin hield hij zich enkel bezig met freestylen maar ging zich later ook bezighouden met het schrijven van tracks. hij had ondertussen met minus ER gevormd. er werd nooit iets concreets opgenomen met ER en elk ging zijn eigen weg.minus en Linuz werkte nog wel samen bij double P.ondertussen leerde hij een hele hoop nieuwe mensen kennen zoals syfer,mike,cozone,safi en pixel er werd samengewerkt onder de naam vetgedrukt. door onderlinge meningsverschillen ging iedereen zijn eigen ding doen. toch word er nog vaak samengewerkt en zal men de leden van VGD nog vaak tegenkomen op de soloprojecten van de leden of ze samen horen spitten op open mic's freestylen blijft het handelsmerk van linuz die zich ook in het battlemilieu zal blijven verdedigen toch zal hij zich vaker toeleggen op het schrijven van tracks en is ook hij bezig aan een soloproject.....

Kende me nog?
 
Foto
foto van Nina Luyben
bommoeder

ze heeft gaten in haar geest
haar wereld is er geweest
toen haar kinderen nog sprongen
van het dak en het terras waar
de vijgenbomen bloeiden
tot de bom hen had gevonden

loopt ze nu versuft
ontdaan van wijze taal
de soldaten te vervloeken
naar dat plekje zonder zon
naar de hel met hen
vinden haar tranen de weg
naar haar verschroeide land

de gedachten blijven tollen
vormen vreemde woorden als
vendetta, intifada en ook jihad
haar verscheurde moederhart
weet niet meer wat vergeven is

 
PELiKaAn is een blokfluitkwintet dat zuinig de podia uitkiest en bestaat uit 5 collega’s van divers pluimage. Hun gezamenlijke lading dekt: componeren, dirigeren, songwriting, piano, zang, blokfluit, traverso, dwarsfluit, klavecimbel, spinet, Renaissance, Barok, Hedendaagse muziek, Folk, Jazz , directeurschap, lesgeven, workshops, coaching en nog meer…

Eén voor eén streken deze blokfluitminaar en -minaressen neer in de muziekacademie van Schoten en besloten samen hun liefde voor het instrument klank te geven.

Hun namen:
 Els Spanhove, Katelijne Loete, Ann Weyenberg, Lisbeth Wolfs & Pieter Campo
 



Els Spanhove behaalde aan het Lemmensinstituut te Leuven de diploma’s laureaat blokfluit (bij Koen Dieltiens), laureaat kamermuziek (bij Paul Dombrecht, Roel Dieltiens en Rafaella Smits) en een eerste prijs muziekgeschiedenis. Ze vervolmaakte zich voor blokfluit aan het conservatorium van Rotterdam bij Han Tol. Als blokfluitiste is ze lid van het blokfluitentrio “O Felici”, dat regelmatig uitgebreid wordt met gamba, luit en zang en die vooral muziek brengen uit de renaissance.

Zanglessen volgde ze aan het conservatorium van Tilburg bij Rebecca Stewart in de opleiding “Vroege Vocale Ensemblemuziek”. Ook bij Margot Kalse volgde ze zanglessen. Ze zong reeds mee met de Capella Sancti Michaelis (Erik Van Nevel), Il Fondamento (Paul Dombrecht), Anima Eterna (Jos Van Immerseel). Zelf dirigeert ze het kamerkoor “Het groot Akkoord”.

Ze gaf reeds talrijke  cursussen met Musica, Mallemuze, Jeugd en Muziek en de Blokfluitdagen. Als lerares is ze verbonden aan de academies van Eeklo, Schoten en Borgerhout.



Katelijne Loete houdt van alles en kan niet kiezen. Je vindt haar aan de piano, klavecimbel, gitaar, vedel, blokfluit. Je hoort haar zingen in een koor en als backing vocal in een band. Experimenteert met haar stem, huilt als een wolf in de bossen en doet beenderen trillen. Schrijft songs. Droomt de prachtigste composities. Zet met een volksdansorkest mensen aan het dansen. Houdt het strikt klassiek in een orkest of kamermuziekensemble. Schaart zich spontaan tussen hippies en actievoerders om mee te dreunen op een djembé. En geeft tenslotte alle ervaringen door aan kinderen en volwassenen in de muziekschool waar ze lesgeeft. 
Ze is een kaleidoscoop, een veranderlijk plaatje met steeds nieuwe facetten.

Zij is lerares piano, piano-initiatie en ritmiek in GAMW Schoten, alsook lerares piano, piano-initiatie In Academie voor Muziek en Woord De Noorderkempen. Tijdens haar studies, behaalde zij de Eerste Prijs Piano (bij Levente Kende) evenals de Eerste Prijs Notenleer aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen. Voorts, is ze autodidact op blokfluit, hoewel zij later lessen en masterclasses nam bij o.a. Patrick Denecker, Els Spanhove, Bart Spanhove, Joris Van Goethem, Geert Van Gele. Ten slotte is zij ook lid van het Antwerps Consortium Musicum (ACM).


Ann Weyenberg is leerkracht basisonderwijs in GLS De Wingerd, freelance muzikant, animator bij Jeugd en Muziek, Stresscoach voor muzikanten met plankenkoorts....


Lisbeth Wolfs
 is directrice van de muziekschool, Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Schoten (GAMW Schoten).

Pieter Campo begon zijn muzikale loopbaan op 8-jarige leeftijd in de muziekacademie van Schoten. Hij kreeg zijn eerste blokfluitlessen van Els Spanhove.

Reeds vanaf jonge leeftijd heeft Pieter grote belangstelling voor improviseren, experimenteren en componeren.  Hierbij worden “lichtere” muziekstijlen zoals folk, blues, pop en jazz vaak met oude en moderne klassieke muziek verweven. Binnen het domein “improvisatie” maakt hij gebruik van een omvangrijk instrumentarium en is hij in staat zijn eigen begeleidingen te creëren.

Ondanks de ruime rationele opleiding blijft deze creatieve speler gefascineerd door het intuïtieve aspect dat eigen is aan muziek.


Voor meer info over Pieter kan je hier terecht: www.pietercampo.be

VUUR uitgevoerd door PELiKaAn!!!!
 

DE OUDE MAN

Zijn handen
hard en ruw
van alle ontmoetingen

Zijn rug
roest en krom
van alle tegenslagen

Zijn oren
open en toch gesloten
van alle leugens

Zijn rimpels
Rijk en getekend
van alle jaren

Zijn ogen
onveranderd en zacht
van alle levensvreugde


http://inesgedichten.wordpress.com/ 
 

Einderloos land

 
Er is de hemel, de aarde en de wetenschap
die belooft dat die twee elkaar altijd raken.

Horizon. Zo zou dat verschijnsel heten.

Naar men zegt is het iets waar je naar kan
wijzen, iets dat uitzicht biedt, perspectief.

Er doet zelfs het gerucht de ronde dat je er,
mits wat toekomst, ook werkelijk naartoe kan.

Al kennen we hier voorlopig niemand meer
die nog weet hoe dat te geloven.

 (gedicht geschreven bij CONGO van David Van Reybrouck)