A very recognisable performance....
....en hier een weelderige ode aan Antwerpen door Von Solo! Frans Vlinderman presenteert....

Von Solo (1974) Komt uit Rotterdam en is guerrilla dichter. Tevens is hij de ongekroonde koning van de Schlager poëzie.  

Na een korte publieke start in 2001 in de Poetry Slam te Rotterdam trok Von Solo zich terug in het ondergrondse. Sinds het voorjaar 2011 betreedt Von Solo na een afwezigheid van 10 jaar weer reguliere podia met eigen werk. Zo was hij recentelijk te zien op Kunsttoer Maastricht, Route du Nord Rotterdam, Festina Lente Amsterdam, U-Slam Utrecht, De Muzeval Antwerpen en Poetry Slam Rotterdam.

Ook buiten het reguliere circuit treedt Von Solo maandelijks op op wisselende buitenlocaties onder de werktitel “Fuck de Crisis. Gratis Bier!”

Von Solo heeft zich in de jaren van afwezigheid onder andere bezig gehouden met de concepten Drive-by poetry, waarbij en plein publique vanuit een auto gedeclameerd wordt en guerrilla-poetry-in-a-bottle, waarbij flessen met gedichten in de openbare ruimte worden geplaatst.

De gedichten van Von Solo variëren van Sinterklaasesque sfeertekeningen tot rauwe streams of consciousness. De thematiek varieert van de uithoeken van de zelfkant tot de absurditeit van het huiselijk leven. 

Von Solo is vader van 2 kinderen en toegewijde echtgenoot, biker en sportschutter.

Von Solo woont en werkt in Rotterdam. 

 

‘Zijn literaire inspiratie vertoont verwantschap met de Rotterdamse reus Cornelis Bastiaan Vaandrager.’ Postiljon. 

http://vonsolo010.blogspot.com/

Von Solo is ook actief op Facebook
Leave a Reply.